Přepis v depozitu-evidečka?
| Autor |
Zpráva |
|
Veteranista
Junior TW team
|
 Přepis v depozitu-evidečka?
Zdar, jak je to s přepisem v auta v depozitu, je nutná i evinčka?Podle mě ne, ta se dokazuje až při vytažení značek z depozine, ne?Neb každý ouředa říká něco jiného, tak jak to je?
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
| 1.11.11, 10:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: Přepis v depozitu-evidečka?
musíš to auto přitáhnout na stk udělat evidenčku na nového majitele 
|
| 1.11.11, 13:34 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
auto v depozitu se nedá přepsat, musíš ho vytáhnout
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.11.11, 20:15 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
No paráda, zase co člověk to jiná rada. 
|
| 1.11.11, 20:17 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: auto v depozitu se nedá přepsat, musíš ho vytáhnout těžko anežko kupoval jsem v depozitu motorku, v luhačovicích přepsali to na mě, udlal jsem si cestou evidenčku zaplatilpojistku a ve veselí mi dali značku 
|
| 1.11.11, 21:48 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Takže jsi ji vlastně při přepisu vytáhl z depozitu?
|
| 1.11.11, 21:55 |
|
 |
|
john simple
|
nejlepe je se zeptat na mistnim urade, kazdy urednik to vidi a bere jinak, větsinou to jde
|
| 1.11.11, 22:10 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fatal píše: Takže jsi ji vlastně při přepisu vytáhl z depozitu? ne nic jsem nevytáhl značku mi nedali jen ti přepsali na mě na jaře jsem se vypravil do veselí dali mi značku a jezdím 
|
| 2.11.11, 19:54 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na těch úřadech to je prostě samý šulin, pomocná škola, hrůza třepe kurníkem, chcu přepsat motorku dodám evidenčku a at to přepíšou na co vytahovat značku když to nechci, 
|
| 2.11.11, 20:00 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
prodáš auto v neděli a majitel odjede, musí mít u sebepojistku, a malý techničák, jdeš zo v pondělí přepsat a chtě techničák a zelenou, kde homáš vzítkdyž sním majitel odjel do prahy, ten úředník je prostě šulín 
|
| 2.11.11, 20:02 |
|
 |
|
Bukaj
|
Co se dnes děje, to už není byrokracie, to je úřednická zvůle. Nikdo nic neví, úředníci už tuplem ne a že by něco zjišťovali? Asi jediný způsob je narazit na rozumného úředníka a přesvědčit jej (po dobrém), nebo jej ubít argumenty a znalostí zákona. Já mám také Pionýra v polopřevodu, a to jsem si jak blbec vzal dovolenou, objížděl a platil evidenčku, pojištění a na úřadě tady v Praze mi řekli, že pro přihlášení musí mít vozidlo platnou TK a že to nejdříve musím jít odhlásit na úřad do Pardubic. Po dotazu, jak mám stihnout vše toto v zákonné lhůtě 7 pracovních dnů, když motorka je rozebraná doma v krabici a moje pracovní doba překračuje na obě strany úřední hodiny registru vozidel, mi bylo řečeno, že to není problém onoho úřadu. Vytočilo mne to, ale udržel jsem se a extempore na úředě se nekonalo. Jen jsem se rozhodl, že až dám Pincka dokupy a projde STK, tak se na převod vy..ru a dám SPZ PA-7048. Proč bych nemohl provozovat vozidlo v polopřevodu, když to není zakázáno? (a bývalý majitel to také od roku 1998 dělal) 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 19.12.11, 17:26 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Bukaj jo asi to taky tak budu řešit mam starej techničák, růžovou knížtičku a nemam v ní poznačenou ani platnost technický, nikdy tam nebyl  můžu teda jezdit ? když nemam uvedeno do kdy mi platí prohlídka ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 19.12.11, 17:35 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
no hlavně když bys ho přepsal, tak ti PA seberou a dají místo ní takovej malej billboard, něco jako aerodynamickou brzdu 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 19.12.11, 17:47 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Bukaji v tvém případě se ale jedná o neznalost zákona tvou osobou  ty jsi povinen na sebe vozidlo přihlásit ve stanovené době pouze v případě že jej hodláš provozovat, pokud vozidlo nechceš provozovat nebo nemůžeš právě proto že je rozebraný pod postelí tak může být v polopřevodu třeba 20let a nikoho to srát nebude, nebo alespoň do doby dokud se nezmění zákon. Když to dáš dohromady a budeš chtít s tím jezdit tak opět nastupuje lhůta pro zaregistrování. A další věc, jsi se mohl ještě dostat do maléru protože píšeš že jsi vyřídil evidenčku a pak jsi na úřadě řekl že máš stroj rozebraný v krabici, toto nelze (samozřejmě dle zákona) vozidlo musí být alespoň složené z dílů které podléhají evidencni kontrole, takže např: rám-karoserie+pohon+SPZ-RZ, vše odpovídajícího typu  A další věc, pokud koupíš vozidlo registrované na jiném úřadě s rozšířenou působností než je tvoje bydliště a tvůj úřad tak ho vždy musí majitel na tebe odhlásit v místě registrace (nebo ti dát plnou moc a ty to odhlásíš sám na sebe ale v místě registrace vozidla) a potom teprve to můžeš, po podstoupení dalších kokotin jako je pojištění a evidenčka a platná TK, přihlásit na sebe v místě svého bydliště 
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 19.12.11, 17:59 |
|
 |
|
Bukaj
|
No, tak na STK jsem samozřejmě byl s rámem včetně motoru a SPZ, evidenčku to dostalo legálně. Jen mne pak naštvalo, že jsem zbytečně vyhodil 250 Kč za evidenčku, když za stejnou cenu je kompletní TK tohoto stroje Pro převod mám smlouvu a plnou moc, motorku jsem koupil na Moravě od pána, který ji koupil v roce 98 od prvního majitele v Pardubicích. Takže v TP je převod na pána z Moravy, ale nedokončený. Také jsem neměl vůbec tušení, že by Pionýr měl mít TK, ten můj na STK nikdy nebyl a jezdil, povinné ručení měl samozřejmě zaplacené. A proč bych měl odhlašovat vozidlo na jiném úřadě, než na jakém jej přihlašuji, když máme centrální registr vozidel? Není to zbytečné (umělé) vytěžování činnosti úřadů...? Na úřad jsem šel hned po koupi proto, abych měl z krku převod a akurát mne tam nasr... Holt budu mít pěknou původní SPZ, původní techničák, zaplacené povinné ručení a udělám TK a nikdo mi nic nemůže namítnout  Kamarád se tak dlouho chystal na úřad přehlásit vlek, až mu jej po třech letech ukradli a už to přehlašovat nemusel Sádra: Jezdit můžeš, ale když Tě zastaví příslušníci, tak budou mít námitky na technickou. Takže pokud to chceš mít bez problémů, zajeď na STK, tolik to nestojí  Samozřejmostí je mít u sebe platnou zelenou kartu...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 19.12.11, 18:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |