Chytry nakup stareho auta po 1.1.2009 + ekologicka likvidace
Chytry nakup stareho auta po 1.1.2009 + ekologicka likvidace
| Autor |
Zpráva |
|
Dyno
Registrován: 27.7.07, 20:48 Příspěvky: 447 Bydliště: Valbys u Rožnova p.Radhoštěm
|
No tak dejme tomu že napíšu to čestné prohlášení a oni mi to odhlásí. Je pak možné to ekologicky zlikvidovat nebo už mi to nikdo neodveze????
_________________ Škoda 105 (motor 120;136)
|
| 9.1.09, 13:50 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Je to možné uplně bez problémů, prostě jen řekneš že nepotřebuješ ekolikvidaci a je to.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 9.1.09, 16:04 |
|
 |
|
borek
|
takze to tak budu zkouset - otazka - da se odhlasit auto i na jinem DI, nez na kterem bylo prihlaseno nebo to musi byt presne na tom? Nechci kamaradovi komplikovat situaci a cas - je mozne, aby me nejakym papirem zmocnil k tomu vyrizeni - odhlaseni z evidence?
Plna moc:
Jako jak nize podepsany XY datum narozeni, bydlistem c. OP zplnomosnuji AB datum narozeni, bydlistem, c. OP k vyhradnimu zastupovani ve veci odhlaseni vozidla Skoda F - sc121232313131, SPZ BAM 34-56
XY vlastni rukou
_________________ Fabia kombajn 1.4MPi 16V 55kW 4/2003 ambiente interier blue edition na pojezd
|
| 14.1.09, 14:52 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Pouze na DI kde je vozidlo registrováno, zmocnit tě původní majitel může, pokud by jsi to chtěl odhlásit u sebe tak původní majitel musí nejprve na svém DI provést odhlášení na tvoji osobu a po té ty musíš provést evidenčku mít platnou TK a zaplacenou pojistku, zajdeš na svůj DI kde auto na sebe přihlásíš zaplatíš ekologickou daň a pak ho zrušíš. před koncem roku byla situace trošku jiná, pokud měl někdo na sebe auto na polopřevod tak musel dokončit registraci, ale pokud měl zároveň v ruce doklad o ekologickej likvidaci tak nemusel podstupovat evidenčku nemusel mít TK ani pojistku, stačilo jen uhradit 800 za přepis a ihned se vozidlo vyřadilo z registru, pokud to takto jde i dnes tak ale k tomu musíš přičíst opět ekologickou daň.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 14.1.09, 15:37 |
|
 |
|
john simple
|
 odhlaseni
jak uz jsem psal v jine casti fora, zrusit to bez ekologickeho potvrzeni jde, ovsem nepocitejte z pouzitim dilu, kde je vyrazeno cislo, tj motor, karoserie.
Mě samotného čeka vymena motoru. resp. motor vymeneny mam, 742.12X za 742.12. a jsem zvedav, co po me budou chtit na uradu, abych to me legalni. auto, ze ktereho motor puvodne je, je v depozitu a co nevidet pujde bud na ekologickou likvidaci nebo "pro jine vyuziti". a nerad bych byl pri pripadnem problemu konfrontovan
|
| 27.2.09, 12:09 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Někdo má známosti takový,že to ekologicky jde zlikvidovat jen papírově s úplatkem cca do 1000,- Fyzicky to auto pak stojí na zahradě pro účely použitelných dílů,a nikoliv v kovošrotě ve tvaru krychle,kterou pak později hoděj do rozžhavenýho železa někde ve Vitkovicích  Myslím že musí být vždy ekologicky zlikvidované...  Nevim. Ale všecko nějak jde...Bursík je trotl kterej letí na pól a přitom jeho letadlo kvůli němu spotřebuje tolik paliva a kyslíku,že to má na další tři životy vybraný,žárovka jeden  ...Hlavně že EU...Ale nic proti lidem,kteří chtějí zabránit znečišťování...  Planeta by měla být zelenější  ..Nevim ale,jak k tomu chtějí dojít další výstavbou fabrik,průmyslu,skladů,které vytvářejí stále více pracovních míst ale méně zeleně,stále více nadvýrobků,které nestačíme nakupovat,protože proč a tolik?! Krize je zrcadlem doby...Skromnost lidstva jaksi vymizela...Teďka jde o ropu,plyn a prachy a prachy a prachy...a o tom to je.Zlikviduj ještě funkční a na Jar kup nový...a běda ti  Vše je v diktátu EU.. 
|
| 28.2.09, 15:07 |
|
 |
|
john simple
|
už i slovensko zavedlo šrotovné. jen my jsme vyjimka země s nejstarším vozovým parkem
|
| 28.2.09, 18:55 |
|
 |
|
Šemik
|
john simple píše: už i slovensko zavedlo šrotovné. jen my jsme vyjimka země s nejstarším vozovým parkem
No a? Věk auta přeci není nijak důležitý  Já doufám že šrotovné nezavedou, jakoby nestačila ta ekodaň  To by už asi byl poslední hřebík do rakve starých škodovek
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 28.2.09, 18:56 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Jj měli by se sklidnit za tim stolem v Bruselu a trochu si dát voraz...Jsou asi hladový, a pak mají unáhlený rychlý reakce. 
|
| 28.2.09, 19:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |