Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30.6.26, 00:05

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Únik vody z nádržky. 
Autor Zpráva

Příspěvek Únik vody z nádržky.
Zdravím škodovákov a poprosím o radu.Je zima,jazdím krátke vzdialenosti,a zhruba za 10 dní mi ubudne skoro centimeter vody z nádržky,už mám nato aj urobenú ponornú mierku,ako som to zistil.Najprv voda presakovala hadicou pri kúrení,dotiahol som sk pásku,je tam sucho.Dnes po obede som na mieste zahrial motor na vyše 80 stupňov,2 x sa zapol ventilátor,zapol som kúrenie a ventilátor kúrenia,dvere vodiča boli otvorené,a stál som na slnnku,no zarosilo sa predné sklo,a v od motora,pod kúrením sa objavil malý pramienok vody,utrel som ho,a znova sa objavil,tiekol po plechu dole.Mám aj knihu,ale chcel by som vedieť,kam až pri demontáži kúrenia,čo mi bude treba a čím nastala závada,veľmi sa mi nechce vŕtať do rozoberania prístrojovky,a adpájať tiahla atď.Proste čo by asi postačilo a čo vlastne netesní.Ďakujem.

22.2.09, 16:31
Příspěvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
utěsňovač chladící soustavy :wink:

22.2.09, 16:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Asi máš děravý topení. Vyměň radiátor a je po starostech.

22.2.09, 16:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Dík,len ešte ako najjednoduchšie ho vymeniť a pritom ohľadom ovládecích prvkov klapiek.

22.2.09, 17:15

Příspěvek 
Topení ven z karoserie, rozebrat ho a vyměnit radiátorek. Je to celkem jednoduché, při montáži žádná záludnost.

22.2.09, 17:16

Příspěvek 
Mě se taky strácí voda z nádržky,ale přes víčko.Nadržku otřu do sucha,jezdím pak na ni mrknu a je potečená,víčko už mám druhé a stejný problém.Prostě jak se zahřeje voda a stoupne tlak,tak ho víčko přepouští a voda co se horní hadicí vrací do nádržky,tak slzí přes víčko.Je možné,že by bylo v háji těsnění pod hlavou,troška emulze se na víčku dělá,ale když je ta zima?

škoda Felicia 1,3 MPi
http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html
http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html

22.2.09, 22:20

Příspěvek 
Ladin píše:
Mě se taky strácí voda z nádržky,ale přes víčko.Nadržku otřu do sucha,jezdím pak na ni mrknu a je potečená,víčko už mám druhé a stejný problém.Prostě jak se zahřeje voda a stoupne tlak,tak ho víčko přepouští a voda co se horní hadicí vrací do nádržky,tak slzí přes víčko.Je možné,že by bylo v háji těsnění pod hlavou,troška emulze se na víčku dělá,ale když je ta zima?

tlakuje to hodně?...když to je vohřátí, lítá to tam vrchní hadičkou?...zkus vyměnit víčko a pak těsnění pod palicej :wink:

22.2.09, 23:02
Profil ICQ

Příspěvek Re: Únik vody z nádržky.
skoda píše:
Zdravím škodovákov a poprosím o radu.Je zima,jazdím krátke vzdialenosti,a zhruba za 10 dní mi ubudne skoro centimeter vody z nádržky,už mám nato aj urobenú ponornú mierku,ako som to zistil.Najprv voda presakovala hadicou pri kúrení,dotiahol som sk pásku,je tam sucho.Dnes po obede som na mieste zahrial motor na vyše 80 stupňov,2 x sa zapol ventilátor,zapol som kúrenie a ventilátor kúrenia,dvere vodiča boli otvorené,a stál som na slnnku,no zarosilo sa predné sklo,a v od motora,pod kúrením sa objavil malý pramienok vody,utrel som ho,a znova sa objavil,tiekol po plechu dole.Mám aj knihu,ale chcel by som vedieť,kam až pri demontáži kúrenia,čo mi bude treba a čím nastala závada,veľmi sa mi nechce vŕtať do rozoberania prístrojovky,a adpájať tiahla atď.Proste čo by asi postačilo a čo vlastne netesní.Ďakujem.

nepises, ake auto, ale na 120tke ti staci odpojit 3 hadice od kurenia (2 vpravo a jedna tenka vlavo - na tu netreba zabudnut!), demontujes plastovy stredovy panel s tiahlami, odpojis tiahla od panelu, odpojit z kufra kable k motoru kurenia. orech 11, dlha predlzovacka na golu, uvolnis 4 matice v rohoch kurenia, ktore ho drzia v karoserii (za palubnou doskou, ale tu netreba davat dole, staci sa k tomu posadit dole hlavou), kurenie ti padne dole, robis si co chces.

samozrejme treba ratat s tym, ze po odpojeni potecie trocha (dost) vody. ak mas pristrojovku rapid / GL /GLS, tak treba navyse zmontovat stredny diel + konzolu radia.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

22.2.09, 23:09
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Bol som sa pozrieť v obchode,kolko stojí do felície nový radiator,za 25 eur asi náhrada-čína polsko,a za 40 asi originál.Ale že tá voda po troche čo vyteká a vidno ju pod kúrením stekať po plechu,môže tiecť cez kohútik,je tam kohútik?lebo sa nikde nespomína v literatúre,ale mal by byť keď na prístrojovke je nato otočný knoflík.Ani v obchode ho nenašiel v katalógu.Dá sa opraviť alebo treba nový.Dík.

25.2.09, 18:47

Příspěvek 
Felicie nemá kohout, přes její výměník topení proudí voda neustále, kolečko jen ovládá klapky vzduchu.

25.2.09, 18:49
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]