|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
skoda
|
 Únik vody z nádržky.
Zdravím škodovákov a poprosím o radu.Je zima,jazdím krátke vzdialenosti,a zhruba za 10 dní mi ubudne skoro centimeter vody z nádržky,už mám nato aj urobenú ponornú mierku,ako som to zistil.Najprv voda presakovala hadicou pri kúrení,dotiahol som sk pásku,je tam sucho.Dnes po obede som na mieste zahrial motor na vyše 80 stupňov,2 x sa zapol ventilátor,zapol som kúrenie a ventilátor kúrenia,dvere vodiča boli otvorené,a stál som na slnnku,no zarosilo sa predné sklo,a v od motora,pod kúrením sa objavil malý pramienok vody,utrel som ho,a znova sa objavil,tiekol po plechu dole.Mám aj knihu,ale chcel by som vedieť,kam až pri demontáži kúrenia,čo mi bude treba a čím nastala závada,veľmi sa mi nechce vŕtať do rozoberania prístrojovky,a adpájať tiahla atď.Proste čo by asi postačilo a čo vlastne netesní.Ďakujem.
|
| 22.2.09, 16:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
utěsňovač chladící soustavy 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 22.2.09, 16:46 |
|
 |
|
Drak
|
Asi máš děravý topení. Vyměň radiátor a je po starostech.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 22.2.09, 16:59 |
|
 |
|
skoda
|
Dík,len ešte ako najjednoduchšie ho vymeniť a pritom ohľadom ovládecích prvkov klapiek.
|
| 22.2.09, 17:15 |
|
 |
|
Šemik
|
Topení ven z karoserie, rozebrat ho a vyměnit radiátorek. Je to celkem jednoduché, při montáži žádná záludnost.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 22.2.09, 17:16 |
|
 |
|
Ladin
|
Mě se taky strácí voda z nádržky,ale přes víčko.Nadržku otřu do sucha,jezdím pak na ni mrknu a je potečená,víčko už mám druhé a stejný problém.Prostě jak se zahřeje voda a stoupne tlak,tak ho víčko přepouští a voda co se horní hadicí vrací do nádržky,tak slzí přes víčko.Je možné,že by bylo v háji těsnění pod hlavou,troška emulze se na víčku dělá,ale když je ta zima?
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
| 22.2.09, 22:20 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Ladin píše: Mě se taky strácí voda z nádržky,ale přes víčko.Nadržku otřu do sucha,jezdím pak na ni mrknu a je potečená,víčko už mám druhé a stejný problém.Prostě jak se zahřeje voda a stoupne tlak,tak ho víčko přepouští a voda co se horní hadicí vrací do nádržky,tak slzí přes víčko.Je možné,že by bylo v háji těsnění pod hlavou,troška emulze se na víčku dělá,ale když je ta zima?
tlakuje to hodně?...když to je vohřátí, lítá to tam vrchní hadičkou?...zkus vyměnit víčko a pak těsnění pod palicej 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 22.2.09, 23:02 |
|
 |
|
ventYl
|
 Re: Únik vody z nádržky.
skoda píše: Zdravím škodovákov a poprosím o radu.Je zima,jazdím krátke vzdialenosti,a zhruba za 10 dní mi ubudne skoro centimeter vody z nádržky,už mám nato aj urobenú ponornú mierku,ako som to zistil.Najprv voda presakovala hadicou pri kúrení,dotiahol som sk pásku,je tam sucho.Dnes po obede som na mieste zahrial motor na vyše 80 stupňov,2 x sa zapol ventilátor,zapol som kúrenie a ventilátor kúrenia,dvere vodiča boli otvorené,a stál som na slnnku,no zarosilo sa predné sklo,a v od motora,pod kúrením sa objavil malý pramienok vody,utrel som ho,a znova sa objavil,tiekol po plechu dole.Mám aj knihu,ale chcel by som vedieť,kam až pri demontáži kúrenia,čo mi bude treba a čím nastala závada,veľmi sa mi nechce vŕtať do rozoberania prístrojovky,a adpájať tiahla atď.Proste čo by asi postačilo a čo vlastne netesní.Ďakujem.
nepises, ake auto, ale na 120tke ti staci odpojit 3 hadice od kurenia (2 vpravo a jedna tenka vlavo - na tu netreba zabudnut!), demontujes plastovy stredovy panel s tiahlami, odpojis tiahla od panelu, odpojit z kufra kable k motoru kurenia. orech 11, dlha predlzovacka na golu, uvolnis 4 matice v rohoch kurenia, ktore ho drzia v karoserii (za palubnou doskou, ale tu netreba davat dole, staci sa k tomu posadit dole hlavou), kurenie ti padne dole, robis si co chces.
samozrejme treba ratat s tym, ze po odpojeni potecie trocha (dost) vody. ak mas pristrojovku rapid / GL /GLS, tak treba navyse zmontovat stredny diel + konzolu radia.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 22.2.09, 23:09 |
|
 |
|
skoda
|
Bol som sa pozrieť v obchode,kolko stojí do felície nový radiator,za 25 eur asi náhrada-čína polsko,a za 40 asi originál.Ale že tá voda po troche čo vyteká a vidno ju pod kúrením stekať po plechu,môže tiecť cez kohútik,je tam kohútik?lebo sa nikde nespomína v literatúre,ale mal by byť keď na prístrojovke je nato otočný knoflík.Ani v obchode ho nenašiel v katalógu.Dá sa opraviť alebo treba nový.Dík.
|
| 25.2.09, 18:47 |
|
 |
|
Šemik
|
Felicie nemá kohout, přes její výměník topení proudí voda neustále, kolečko jen ovládá klapky vzduchu.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 25.2.09, 18:49 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|