divný rachot patrně z převodovky
| Autor |
Zpráva |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Tak u tatíkového fáva sem toto řešil cca před 2 měsíci, už mně ten zvuk doslova sral. Vzhledem k tomu že spojkové ložisko má 20 tisíc tak to neřešim (vím to,lehce to dělalo už před výměnou,ale nevěnoval sem tomu pozornost). Teď už to zaačlo chrastit víc (subjektivní dojem,možná mě to začlo jenom víc srat).Takže dekl od pětky dolů, vše bez vůlí, vypadá to tam jak nové, matky dorvané ani sem s nima nehnul. No a teď babo raď, páč zvuk nezmizel.
Ale napadla mě ještě jedna myšlenka, mě se tam totiž jednou vysypalo to plastové náhonové kolo tachometru. A ložisko vstupního hřídele převodovky (od mrkve) je válečkové ložisko s fíbrovou (nebo prostě nějaký vixlajvant) klecí. Tak mě napadlo jestli není poškozená (samo lehce páč kdyby víc tak je přovodka dávno kouslá) tak klec od ložiska. No ale to je asi pi****na...
Asi to nebudu řešit,ono převodovka od fáva je pěkná strojařská práce, tak snad něco vydrží.
Jenom doufám že jak se to rozsype tak nepojedu 120 km/h... 
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 20.2.08, 21:58 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Tak dnes ráno jak přituhlo jsem nahodil motor a převodovka začala dost hučet a skřípat....co příjde dalšího? V neděli budeme měnit olej, ale předpokládám že se to moc nezlepší....co mám dál čekat? Za týden s tím mám jet na Slovensko, kde těch 1000km najezdím, potom s tím možná pojedu do Rumunska což je tak to poslední místo na světě kde bych chtěl aby mě zklamalo auto 
|
| 6.3.08, 21:42 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Takhle chrastí asi každý fávo, normálka. Jen teda teď při ladění předstihu budu strkat cihlu na spojku no, páč je pravda, že po tom je to vždycky chvíli horší 
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 6.3.08, 22:05 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Tak možná mám jinou zkušenost, ale na novějších převodovkách to nebyla taková hrůza, nikdy jsem neviděl 93kovou převodovku aby rachotila takhle jak ta moje, ještě k tomu když má najeto teprve 135 000....nehledě na to že mě už to nerachotí ale skřípe. Ještě že se mě seřizování předstihu netýká 
|
| 6.3.08, 22:09 |
|
 |
|
Ales M
|
cyz píše: Tak možná mám jinou zkušenost, ale na novějších převodovkách to nebyla taková hrůza, nikdy jsem neviděl 93kovou převodovku aby rachotila takhle jak ta moje, ještě k tomu když má najeto teprve 135 000....nehledě na to že mě už to nerachotí ale skřípe. Ještě že se mě seřizování předstihu netýká 
Známej má 94 formana od nova... a to je rachot panečku.... Ale má to 260 000 po praze.... to je fakt.... Na jaře repas....
|
| 7.3.08, 20:45 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Ales M píše: cyz píše: Tak možná mám jinou zkušenost, ale na novějších převodovkách to nebyla taková hrůza, nikdy jsem neviděl 93kovou převodovku aby rachotila takhle jak ta moje, ještě k tomu když má najeto teprve 135 000....nehledě na to že mě už to nerachotí ale skřípe. Ještě že se mě seřizování předstihu netýká  Známej má 94 formana od nova... a to je rachot panečku.... Ale má to 260 000 po praze.... to je fakt.... Na jaře repas....
aký rachot  ja mám 195tis a prevodovka je tichá ako za nova, dokonca aj spojka je pôvodná... nikdy motor nezohrievam na voľnobeh, vždy light jazdou... 
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 7.3.08, 22:47 |
|
 |
|
jvalasekcz
Registrován: 18.3.08, 23:17 Příspěvky: 119 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Můžu tě uklidnit... Já už s tím chrastěním svoji 1.3 feldu koupil (95) když měla najeto 145000. Teď je na ní nalítáno 210000 a chrastí a chrastí a chrastí pořád stejně. Myslel jsem si nejdřív, že to dělaj rozvody, ale pak mi známý říkal, že je to něco v převodovce a že pokud to normálně jezdí, tak na to mám srát. To víž, že mě to ze začátku sralo, protože sem si myslel, že je tam něco dojebaný, ale teď už to ani nevnímám...
|
| 8.4.08, 23:42 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na pětce synchron rachodí rozděláš nic nenajdeš složíš, ale gífl na to je miloš
|
| 9.4.08, 19:39 |
|